РАДИАЛ

гр. София, бул. Ботевградско шосе 278
024051122
shop@radial.bg
https://radial.bg

 

 

 

 

 

МД Инженеринг ООД е изключителен представител на японската марка TOYO TIRES и официален вносител на MICHELIN GROUP с марките MICHELIN, BF GOODRICH, KLEBER, KORMORAN. Изключителен представител на италианската марка за топъл регенерат гуми MALATESTA. Спечелихме ДОВЕРИЕТО И НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ - като собственик на верига автокомплекси РАДИАЛ. Превърнахме това име в запазена марка – синоним на висококомпетентно и качествено обслужване, както в областта на автомобилните гуми, така и в цялостното поддържане на автомобила. Компанията разполага с верига от магазини предлагащи голямо разнообразие от:

 • Нови автомобилни гуми
 • Масла - CASTROL, ELF, VALVOLINE, TOTAL, MOTUL, BARDAHL, LIQUI MOLY, WOLF
 • Филтри - CHAMPION, BOSCH, MANN, MAHLE
 • Добавки - гориво, смазочни - REDEX, LIQUI MOLY, BARDAHL, VALVOLINE
 • Автокозметика, джанти OZ RACING, AEZ, DOTZ, KFZ, аксесоари, консумативи
 • Парктроник системи
 • Ксенонови комплекти и крушки за първоначално вграждане.
 • Фенери MAGLITE
 • Ножове VICTORINOX
 • Автолампи от водещи фирми - PHILIPS, OSRAM, NARVA
 • ГУМИ НА ИЗПЛАЩАНЕ - БНП ПАРИБА, УНИКРЕДИТ ЛИЗИНГ, EUROLINE, AMERICAN EXPRESS и VISA

Автокомплекси РАДИАЛ разполагат с високотехнологично оборудване за смяна, баланс и монтаж на гуми на фирма CORGHI и предлагат денонощно обслужване.

 • Автосервиз бързи ремонти. Смяна на ходова част, ремъци, реглаж на преден и заден мост.
 • Ръчна автомивка и почистване на двигатели.
 • Смяна на филтри, масла, ремъци, крушки, свещи и други аксесоари.
 • Пунктове за годишни технически прегледи, лицензирани от ДАИ и ISO9001.
 • Възможност за абонаментно обсужване с предимство и на преференциални цени.
 • Сезонно съхранение на старите гуми (хотел за гуми).
УСЛУГИ:
Радиал е гуми център и автосервиз, имащ за цел да предлага богата гама от услуги, за да отговори на комплексните нужди на всеки клиент!
Разгледайте нашите топ услуги тук:
Смяна на гуми

Автоцентрове Radial.bg предоставят услугата по смяна на гуми. При нас може да смените както зимните с летни гуми през пролетта, така и летните гуми със зимни през есента. Нашите сервизни центрове предлагат пълна гама от услуги – демонтаж, монтаж и баланс на всички видове леки, джипови, лекотоварни, тежкотоварни и индустриални гуми.

С цел максимално добро, бързо и качествено обслужване, Radial.bg инвестира в последно поколение машини на водещия италиански производител за сервизно оборудване „CORGHI“.  Цена за монтаж на гуми (закупени от автоцентър Радиал).

Автосервиз

Radial.bg предлага за своите клиенти професионален автосервиз за ремонт на автомобили. Услугата по автосервиз е за София и Плевен.

Нашите екипи извършват комплексни автосервизни услуги, които включват:

    Смяна лагер предна и задна главина

Лагерите на главините позволяват на колелата да се завъртат свободно. Лагерите се износва с времето, често в резултат на разбитите пътища с дупки и неравномерен асфалт. При повреда в лагерите започва да се чува неприятен шум, като повредата може да рефлектира върху спирачната система.

Смяна носач

Смяната на носач става необходима в случаи на изкривяване носещата рамка на носача, при износен шарнир или наложителна смяна на шарнир.

Смяна тампони на носач

При амортизация на тампоните на носача, екипът на Radial.bg извършва тяхната ефективна смяна.

    Смяна каре външно

При повреда или амортизация външното каре на полуоската подлежи на смяна.

   Смяна маншон външно каре

Маншонът предпазва от навлизането на вода, прах или кал в карето по време на движение на автомобила. Маншонът следва да се замени при износване или скъсване.

Смяна каре вътрешно

При повреда или амортизация вътрешното каре на полуоската подлежи да смяна.

Смяна полуоска

Полуоската отговаря за предаване движението от скоростната кутия или от диференциала към колелата на автомобила. Подлежи на смяна при износване или повреда.

  Смяна външен накрайник

Външните накрайници отговарят за добрата работа на кормилната уредба. При повреден накрайник се появяват вибрации във волана, а работата на кормилото не е толкова прецизна.

Смяна маншон рейка

Маншонът на кормилната рейка подлежи на смяна при скъсване или износване.

Смяна кормилна рейка

Кормилната рейка подлежи на смяна при теч, повреда и износване. Най-честата причина за повреда на кормилна рейка е шофирането по неравни пътища.

Смяна шарнир с болтове

Шарнирът с болтове отговаря за поддържането на колелата в правилна позиция при завиване. Шарнирът подлежи на смяна при износване.

    Смяна биелетка

Автосервизната услуга включва демонтаж на колела, стабилизираща щанга, биалетки и тампони на стабилизащата щанга. След това се слагат новите биелетки и се прави монтаж по обратния ред.

Смяна тампон стабилизираща щанга

Услугата включва демонтаж на колелата, откачане на биелетките от носачите и стабилизиращата щанга. След това се демонтират тампоните на стаблизиращата щанга и се извършва обратният процес по монтиране.

Смяна предни и задни амортисьори

Амортисьорите се сменят при износване и винаги в комплект.

Смяна опора макферсон

Автосервизната услуга включва сваляне на гуми, премахване тампоните на макферсона, сваляне на пружините на окачването, сваляне на горни тампони заедно с подложките и лагерите, свързване на нови амортисьори към пружините и монтиране обратно на тампоните.

   Смяна предни и задни дискови накладки;

Дисковите накладки са част от спирачната система на автомобила, като следва да се проверяват за износване. Ако тяхната дебелина е паднала под 3 мм, те следва да бъдат сменени. Спирачните накладки се сменят и в случаи на неравномерно износване, което може да повлияе на спирането. Ако шофирате с износени спирачни накладки, по-бързо се износват и спирачните дискове.

Смяна задни барабанни накладки

Барабанните накладки отговарят за правилната работа на ръчната спирачка.

Смяна спирачни дискове

При износване на спирачните дискове следва да бъдат подменени при смяната на спирачни накладки.

Смяна спирачен маркуч

При повреда на спирачен маркуч следва изтичане на спирачна течност и загуба на налягане в спирачната система.

Смяна спирачен цилиндър

Спирачната помпа може да се повреди в резултат на износване на уплътненията, изтичане на спирачна течност или корозия.

Смяна спирачна течност

Спирачната течност подлежи на смяна, когато съдържанието на вода в нея надвишава 3%. Ако спирачната течност е с ниски качества, това се отразява на ефективността на спирачната система.

Смяна масло

Маслото осигурява смазване и охлаждане на двигателя. Смяната на  маслото се прави на всеки 15-20 хиляди километра.

Смяна въздушен филтър

Въздушният филтър помага за пречистване на въздуха, необходим за процесите по изгаряне на горивото. Обикновено въздушният филтър се сменя при смяната на маслото.

Смяна горивен филтър

Регулярната смяна на горивния филтър е задължителна за автомобилите с дизелови двигатели. Горивните филтри са прецизни при филтрацията, като подпомагат работата на двигателя. При ниски температури се образуват кристали, които могат да доведат до запушване на горивния филтър.

Смяна филтър купе

Филтърът на купето е отговорен за чистия въздух в автомобила. Той следва да се подменя с всяка профилактика на климатичната система или на 10-15 хиляди километра. При алергии на водача или пътниците в автомобила, филтърът следва да се сменя по-често.

Смяна водна помпа

При теч на охладителна течност и по-силен шум е твърде вероятно уплътнението или ролковия лагер на охладителната помпа да са износени. В тези два случая помпата следва да се смени.

Смяна термостат

При твърде висока температура на двигателя е добре да проверите температурата на радиатора. Ако той е студен, следователно термостатът не е успял да отвори големия кръг на охладителната система. В обратния случай – ако двигателят загрява твърде бавно, големият кръг се отваря твърде бързо. В тези случаи е налице повреден термостат.

    Смяна радиатор

При повреден радиатор ще забележите прекалено изпотяване на прозорците, както и специфична сладникава миризма. При теч от радиатора може да последва неизправност на цялата охладителна система на автомобила.

Доверете се на автосервизи Radial.bg!

*За повече информация се свържете с оператор на 02/ 405 11 22 или изпратете емайл на shop@radial.bg

ГТП

Всички МПС-та, регистрирани на територията на България, трябва да преминават задължителен технически преглед (ГТП). Автомобилите следва да отговорят на определени технически изисквания, като прегледите се извършват с камери под наблюдение.

Работно време – пунктове за ГТП София
ГТП пункт Радиал (под моста Чавдар)

Понеделник – Петък: 8:00 – 18:00 ч.
Събота: 9:00 – 15:00 ч.
ГТП пункт Радиал Симеоновско шосе

Понеделник – Петък: 9:00 – 18:00 ч.
Събота: 9:00 – 17:00 ч.
Неделя: почивен ден.
ГТП пункт Радиал Сливница

тел. за връзка: 02 4 666 779

Работно време ГТП Пункт:
Понеделник – Събота: 09:00ч – 18:00ч
Неделя: почивен ден.
ГТП Пункт Радиал Плевен

Понеделник – Петък: 9:00 – 18:00 ч.
Събота: 9:00 – 18:00 ч.
Неделя: почивен ден.

*Моля, обърнете внимание, че ГТП пунктовете на отделните центрове оперират с различно работно време. За допълнителна информация потърсете оператор на тел: 02/ 946 10 99

 

 

Реглаж

Radial.bg предлага за своите клиенти услуга по реглаж за София и Плевен. Нашите екипи извършват диагностика и настройка на ходовата част и геометрията с помощта на модерна техника.

Автоцентрове Radial.bg разполагат със стенд за регулиране на преден и заден мост на леки и лекотоварни автомобили, както и джипове. Стендът си служи с нов революционен метод, единствен по рода си, прилагащ технологията на реално пространствено измерване /3D/. Стендът позволява акуратното измерване на сходимост. Нашите екипи ще ви осигурят прецизен реглаж на сходимостта на автомобила.
Реглаж на преден и заден мост

Ако докато шофирате, автомобилът ви „тегли“ в някаква посока, по всяка вероятност е добре да направите реглаж. Реглажът ви гарантира равномерното износване на гумите на автомобила.

Реглажът е препоръчителен при смяна на автомобилни гуми и джанти. Реглажът на преден и заден мост е задължителен компонент при ремонт на кормилното управление и на ходовата част.  Също така е добре да направите реглаж след пътен инцидент или възникнала трудна ситуация на пътя.

Какво се случва при недобър реглаж на преден и заден мост?

При неправилен реглаж автомобилът е нестабилен и това може да бъде предпоставка за ПТП. Възможна е поява на дефекти на части по окачването на автомобила. Също така, неправилният реглаж води до неравномерно износване и похабяване на гумите.
Реглаж цена

Лек автомобил реглаж на преден мост цена  -  35 лева.
Лек автомобил реглаж на преден мост и заден мост цена -  45 лева.
Автомобил 4х4 и бус реглаж на преден мост – 40 лева.
Автомобил 4х4 и бус реглаж на преден мост и заден мост -  50 лева.

*Всички посочени цени са в български левове и вкл. ДДС.

За повече информация относно свободни дати или запазване на час се свържете с оператор на  02/ 405 11 22

 

Автосервизи Радиал

1 София -  Мост Чавдар бул. Ген. Д. Николаев № 7А Тел. 02/946 10 99Автомивка – 0896 677 222, Еmail: info@radial.bg Виж на картата Виж детайли

2 София – бул.Симеоновско шосе № 89В Тел. 02/465 26 91 Еmail: simeonovsko@radial.bg Виж на картата Виж детайли

3 София – бул.Сливница и ул. Русе 1 Тел. 02/466 67 78 Еmail: radialplus@radial.bg Виж на картата Виж детайли

4 София – бул. Ботевградско шосе №278 Тел. 02/405 11 20 Еmail: botev@radial.bg Виж на картата Виж детайли

5 Плевен – ул.Тодор Табаков № 2А Тел. 064/847 453 Еmail: pleven@radial.bg Виж на картата Виж детайли