ХЕР 1

Варна, vл. Петър Дертлиев 2
052511144, 052511155
her1eood@abv.bg
 http://dom-na-kamiona.bg

 

 

 

 

Дом на камиона е търговска марка чрез която оперира на пазара за авточасти фирма ХЕР 1 ЕООД. Началото на дейността на фирмата е поставено през 1994 година – открит е първият магазин Дом на камиона във Варна.

Поради спецификата на тогавашния автопарк в страната ( предимно производители на бившите соц.  марки ), в тази насока са и първите крачки на прохождащата фирма. Първото голямо предизвикателство е постепенно преминаване към западно европейски марки камиона и автобуси в края на 90 – те години на миналия век.

За разлика от много от основните си конкуренти по онова време Дом на камиона успява бързо да преструктурира дейността си в съответствие с новите изисквания на пазара. Това включва много промени. Но първо място стои смяната на по – голяма част от доставчиците, водеща до присъствието на все повече фирми от Европейския съюз в портфолиото на Дом на камиона.

На второ, но не и по важност място е неизбежната преквалификация на персонала, обусливена от изцяло новата номенклатура и почти сто процентното използуване на компютри в работата. Успешното справяне с това първо предизвикателство пред фирмата я извежда сред лидерите на пазара на резервни части за автобуси и товарни автомобили в началото на века.

През 1999 година е открит втори магазин във Варна със по – голяма търговска площ, както и магазин в Добрич. Същевременно с това върви и непрекъснатото увеличаване на гамата от предлагани артикули, подобряване обслужването на клиентите и включване на все повече световноизвестни производители.

В момента Дом на камиона е официален вносител на много водещи марки в производството на авточасти. Сред основните доставчици на фирмата влизат такива доказали се марки като: Kongsberg – водеща компания в областта на хидропневматичното управление на съединители и скоростни кутии, Contitech – един от най – големите производители на въздушни възглавници за автобуси, камиони и ремаркета, Valeo –световен лидер в много брашове свързани с автомобилите.

Второто голямо предизвикателство пред което се изправя фирмата е приемането на страната ни в Европейския съюз, което поставя нови изисквания към спедиторските и транспортни фирми, а оттам и към техните доставчици.

През 2007 година фирмата успява да покрие критерийте за контрол и управление на качеството ISO 9001 и придобива сертификат за това. По този начин се нарежда сред малкото в бранша отговарящи на Европейските стандарти в търговията с резервни части. Открит е магазин в квартал Люлин, Плевен а по – късно и на Ботевградско шосе в София.

След всичко това можем да кажем само едно – Дом на камиона е определен фактор в търговията с резервни части за камиони, автобуси и ремаркета в страната. Времето, когато тя се е сравнявала с други от бранша е отминало отдавна.

Предлага следните услуги:

●  Основен ремонт на двигатели
●  Ремонт стратери, генератори
●  Ремонт на ел.инсталации, климатици, печки, компресори, шенкелни болтове, спирачни камери, тресчотки
●  Гресиране
●  Наковаване на налкадки
●  Смяна на накладки
●  Ремонт на скоростни кутии, диференциали, тахографи
●  Тарифиране, заверка тахографи
●  Ремонт на ходова част, преден мост, въздушшна система
●  Смяна на масла и филтри

 


Вижте по-голяма карта