ХОЙЕР БЪЛГАРИЯ ЕООД

Бургас, пл. Царица Йоанна 11 – 13
056843395

 

 

 

 

Хойер България ЕООД е със седалище град Бургас. Развива своята дейност в областта на транспорта, логистиката И спедицията.
Хойер е компания, основана през 1946 година в Хамбург. Днес Хойер Груп е най – големият оператор на контейнери – цистерни и автоцистерни в Европа и вторият по големина в световен мащаб оператор на контейнери – цистерни.

Занимава се с транспорт и логистика на течни и насипни продукти, хранителни продукти, различни химикали, минерални масла, втечнени газове и петролни продукти. Групата Хойер освен превозвач и оператор на контейнери – цистерни е и един от големите оператори на инсталации за измиване на цистерни.

През 1999 г. е обособено търговско представителство в Бургас, а през 2001 г. се създава и дъщерното дружество Хойер България ЕООД. Компанията започва изграждането на инфраструктура и собствен автомобилен парк в България.

Управлението на фирмата и оперативните отдели са в Бургас, а инфраструктурата е в Разград.

С навлизането в Югоизточна Европа в края на деветдесетте години на миналия век – първоначално в Турция, а после в Словения, Гърция, Румъния и България, специалистите от Хойер установяват, че на Балканите пазарният потенциал за логистика и транспорт на течни хранителни продукти е изключитeлно висок.

Това е една от причините след преструктурирането на дейността на групата по подразделения през 2004 г. Хойер България да се обособи като едно от най – важните звена на бизнес подразделението Hoyer Foodlog в Югоизточна Европа.

Българското подразделение спечелва сериозен дял от пазара за превоз на течни хранителни продукти, а Хойер Фудлог се превръща в най-големия превозвач на бира в Югоизточна Европа.

Списъкът от продукти, в транспортирането на които компанията е експерт, включва фруктозни и глюкозни сиропи, течни подсладители, вино, мляко, нишесте, растителни масла, шоколад и захар.

Релациите, които Хойер България обслужва, покриват всички държави от Югоизточна Европа и Турция – страните от бивша Югославия, Гърция, Румъния, а също и в Централна Европа – Чехия, Унгария и Словакия.

 


Вижте по-голяма карта

2012-2015 © ИМедия Консулт ЕООД